Jaarlijkse Algemene Vergadering op 28 maart 2024

Voor haar jaarlijkse algemene vergadering was onze vereniging dit jaar te gast bij AVC Gemino op Evolis. Na een verwelkoming door bedrijfsleider Dominiek Callewier genoot het twintigtal aanwezigen van een rondleiding door het gebouw van deze innovatieve ontwerper en installateur van aluminium wanden en deuren.

Aansluitend op dit leerrijke bedrijfsbezoek namen de aanwezigen plaats in de hen ter beschikking gestelde vergaderruimte. Didier Dumolin, die het voorzitterschap van de vereniging door omstandigheden diende over te nemen van Isabelle De Jaeghere, verleende het woord aan Etienne Goethals, die verslag gaf over de uitgebreide activiteiten van de vereniging. De voorzitter lichtte de balans voor het jaar 2023 en de begroting voor het jaar 2024 toe. De publicatie van twee handelingen in één jaar zorgt weliswaar voor uitzonderlijke uitgaven, maar dankzij een zo goed als ongewijzigd ledental blijft de vereniging financieel gezond. Er werd dan ook zonder opmerkingen kwijting verleend aan de bestuurders. Het aantal werkende leden groeide, ondanks het ontslag van twee werkende leden omwille van gezondheidsredenen, dankzij de toetreding en aanvaarding van drie nieuwe leden, met name Ingrid Goddeeris, Christian De Paepe en Marc Delagrange.

Enige bezorgdheid omtrent het moeilijke contact met de lokale pers én het vinden van geschikte vergaderlocaties werd uitgedrukt. Na de leden te hebben uitgenodigd voor de komende activiteiten, waaronder een bezoek aan Hulst en omgeving (met eventueel ook de leemplatenfabriek destijds opgericht door de familie Dewitte uit Lauwe in Koewacht), werd de informatieve v vergadering afgesloten met een gezellige dronk.