Galerijen

Pierre de la Rue 2018

Pierre de la Rue 2018

Om de vijfhonderdste verjaardag van het overlijden van de Vlaamse polyfonie Pierre de la Rue (Doornik, ca 1450 – Kortrijk, 1518) te herdenken organiseert de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Kortrijk samen met het Festival van Vlaanderen Kortrijk op vrijdag 20 april 2018 een uitvoering door het ensemble Cappella Pratensis van zijn Requiem in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kortrijk.

Voorafgaand aan dit concert wordt er door het Post-Universitair Centrum KULeuven Kulak op dinsdag 17 april 2018 een lezing door prof. dr. David Burn gegeven over Pierre de la Rue en de muziek aan het Habsburg-Bourgondische hof.

Alle informatie over de lezing, het concert en andere evenementen georganiseerd door de KGOKK en andere organisaties ter herdenking van het overlijden van Pierre de la Rue kan u terugvinden op de website pierredelarue2018.be.

Winst voor KGOKK bij de West-Vlaamse Erfgoedprijs 2017

In het indrukwekkende kader van La Brugeoise te Brugge vond op zaterdag 225 november 2017 voor de laatste maal de uitreiking voor de West-Vlaamse Erfgoedprijs plaats.

De KGOKK werd Premiewinnaar Erfgoedprijs Publiekswerking 2017 voor haar laatste uitgave over de zwikken in de O.L.Vrouwekerk ‘Klein Beeldhouwwerk in de Late Middeleeuwen’ van prof. em. dr. Vic Nachtergaele en Ronald Van Belle.

Prof. dr. Bruno Forment, auteur van de Handelingen 2015: ‘Zwanenzang van een illusie, de historische toneeldecors van de schouwburg te Kortrijk’ werd Premiewinnaar Erfgoedprijs onderzoek 2017.

Een welverdiende bekroning voor het harde werk van de KGOKK voor cultuur en historisch erfgoed!
Voorzitter Didier Dumolin, auteurs Vic Nachtergaele en Ronald Van Belle, ondervoorzitster Régine Lagae-Verheust die de toegankelijkheid voor de blinden bedacht en verwezenlijkte in de Gravenkapel van de O.L.Vrouwkerk en professor Bruno Forment worden hierbij terecht op een voetstuk geplaatst.