KGOKK.BE | KONINKLIJKE GESCHIED- EN OUDHEIDKUNDIGE KRING VAN KORTRIJK
Menu
Erfgoeddag 2017 : Zorg (voor erfgoed)

Erfgoeddag 2017 : Zorg (voor erfgoed)

By In Geen categorie On 11 maart 2017


Op zondag 23 april slaan de verschillende erfgoedverenigingen van Kortrijk terug de handen in elkaar om het historisch erfgoed van Kortrijk in de kijker te zetten. Dit jaar gebeurt dit specifiek rond het thema ‘Zorg’.

De KGOKK wil op die dag haar beZORGdheid uiten voor een prachtig stuk erfgoed dat Kortrijk rijk is, maar nog steeds bij zo weinigen gekend namelijk de zwikken van de Gravenkapel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Kortrijk. Door middel van publicaties, voordrachten en geleide bezoeken aan deze prachtig sculpturen willen wij samen met de kerk helpen ZORGEN voor hun voorbestaan en wetenschappelijke ontsluiting.

U weet ook nog niet wat zwikken zijn?

Geen nood : van 10 tot 18 uur kan u zondag 23 april terecht in de Gravenkapel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor een doorlopend vrij bezoek.  Voor de andere bezoekers is er om de 30 minuten een gidsbeurt in de Gravenkapel.

Om 11 uur, 15 uur en 16.30 uur zal er telkens een voordracht plaats vinden “Een stenen stripverhaal: klein beeldhouwwerk in de Gravenkapel” door dr. Ronald Van Belle en prof. em. dr. Vic Nachtergaele. Tijdens deze voordracht komt u meer te weten over de geschiedenis van de Gravenkapel en de betekenis van de verschillende zwikken.

Die dag kan u ook onze Handelingen 2016 kopen dat als thema-nummer volledig aan de Kortrijkse zwikken gewijd zijn. U kan dit ter plaatse bij de medewerkers van de KGOKK verkrijgen voor 35 €.

Wij kijken er naar uit om u allen talrijk te mogen begroeten!


Leave a comment